пʼятницю, 1 серпня 2008 р.

Аптечка і медична підготовка

Аптечка і знання та вміння надавати першу допомогу - важливі і необхідні речі під час подорожі. Перед тим як її складати я придбав собі книжку в якій добре розписано з чого повинна складатися аптечка і як надавати першу допомогу у різних випадках. Раджу цю книжку всім кому така інформація може стати у пригоді. Книжка називається "Справочник по оказанию первой помощи", Симферополь, 2007 рік. Зрозуміло що просто прочитавши один раз книжку всіх необхідних знань не набудеш, тому це більше як нагадування того що я вчив у школі, технікумі і інституті.

У довіднику гарно і у доступній формі написано як надавати допомогу при ураженнях струмом, пораненях, кровотечях, спасінні утопаючих, переохолодженнях, відмороженнях, теплових ударах, алергії, укусах, захворювань шкіри, носа, вуха, очей, зубів, опіках, отруєнях, переломах і багато-багато чого іншого.

Перед тим як піти у аптеку я консультувався з лікарем (Оля, дякую :) ) для того щоб якомога ретельніше зібрати необхідні речі і медикаменти.

Вміст аптечки наступний:




Список доступний за цією адресою:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=p1ByRkksXfD29tgeeQW3kbg


Виглядає аптечка ось так:
















2 коментарі:

Unknown сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...

якщо їхати великою командою, чоловік на десять, то краще брати не одну аптечку на всіх, а щоби у кожного був мінімальний набір засобів першої допомоги. в дорозі буває так що потрібно розділитися, щоб не сталося так - один з аптечкою поїхав десь, а решта лікується керосином...